Zbog 193 žrtve

Dan žalosti u Nizozemskoj

Vijesti / Flash | 23. 07. 2014. u 07:33 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Nizozemskoj je danas Dan žalosti zbog 193 nizozemske žrtve u padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine.

Istražitelji Interpola u utorak su počeli proces identifikacije nastradalih na letu MH17 s 298 putnika i članova posade.

Nizozemski premijer Nizozemske Mark Rute naveo je u priopćenju da je srijeda proglašena Danom žalosti, kada će u Nizozemsku biti prenesena prva tijela žrtava prošlotjedne nesreće, prenio je AFP.

Međunarodna policijska agencija Interpol priopćila je da je jedan njen tim u Ukrajini danas počeo identificirati žrtve.

''Do sada prikupljeni ostaci žrtava su obilježeni i pobrojani, prije nego što su prebačeni vagonima hladnjačama iz Donjecka do određenog operativnog centra u Harkovu, gdje će tim Interpola, zajedno s drugim međunarodnim timovima za identifikaciju žrtava nesreće, sprovesti preliminarne preglede'', naveo je Interpol u priopćenju objavljenom iz centrale u Lionu, prenio je Reuters.

U međuvremenu je predstavnik posmatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE) u Ukrajini Mihael Bočurkov rekao da na mjestu pada malezijskog aviona, u regiji Donjecka, i dalje ima ostataka tijela žrtava.

''Uočili smo manje dijelove tijela na mjestu pada aviona'', rekao je Bočurkov na pres-konferenciji u Donjecku, pošto je njegova grupa tijekom dana bila u inspekciji mjesta nesreće.

Dužnosnici Malezije predali su crne kutije Nizozemcima koji predvode međunarodnu istragu o padu malezijskog putiničkog aviona, priopćila je nizozenska vlada. Analizu će vršiti britanski eksperti.

Vođa proruskih aktivista Aleksandar Borodaj predao je u utorak malezijskim stručnjacima crne kutije oborenog putničkog aviona.

U padu "boinga 777" prošle sedmice poginulo je svih 298 putnika i članova posade, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close