Zasjedanje

Dan RS: Ustavni sud će šutjeti do konačne odluke

Vijesti / Flash | 06. 09. 2016. u 09:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zakazao je za 17. rujna održavanje plenarne sjednice u čiji su prijedlog dnevnog reda uključena pitanja u vezi s Odlukom Ustavnog suda BiH iz studenog 2015. godine kojom je utvrđena neustavnost odredbe Zakona o praznicima RS o 9. siječnja kao Danu RS-a, te zahtjev Narodne skupštine RS-a za njezino preispitivanje, kao i više zahtjeva za rješavanje "ustavnog spora“ između BiH i entiteta RS, priopćeno je iz Ustavnog suda BiH.

Iz Ustavnog suda ističu da je, zbog povećanog zanimanja medija, odnosno najšire javnosti u Bosni i Hercegovini pa i šire, u vezi sa spomenutim pitanjima, predsjednik Ustavnog suda BiH Mirsad Ćeman u proteklom razdoblju objasnio proceduralne aspekte, odnosno postupak u vezi s navedenim ustavnopravnim pitanjima (između ostalog hoće li, kada i s kojim dnevnim redom Ustavni sud zasjedati).

''Pravilima Ustavnog suda BiH reguliran je način ostvarivanja javnosti rada Ustavnog suda koji se, između ostalog, realizira i obavještavanjem javnosti o pripremanju i održavanju sjednica Ustavnog suda, te davanjem obavještenja o tijeku postupka pred Ustavnim sudom'', navodi se u priopćenju.

Ustavni sud BiH, istovremeno, obavještava javnost da do daljnjeg neće davati obavještenja u vezi sa spomenutim pitanjima.

''U skladu s Pravilima Ustavnog suda BiH javnost će biti blagovremeno obaviještena o odlukama koje Ustavni sud bude donio o spomenutim, kao i drugim ustavnopravnim pitanjima koja bude razmatrao'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close