Srbija

Dačićevi politički partneri prelaze u koaliciju s Vučićem

Vijesti / Flash | 18. 02. 2016. u 13:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Partija udruženih umirovljenika Srbije (PUPS), dugogodišnji koalicijski partner Socijalističke partije Srbije (SPS), potpredsjednika srbijanske vlade i šefa diplomacije Ivice Dačića, neće na skore parlamentarne izbore sa socijalistima, već sa Srpskom naprednom strankom (naprednjacima, SNS), premijera Aleksandra Vučića, odlučilo je u četvrtak predsjedništvo umirovljeničke stranke.

"Predsjedništvo PUPS odlučilo je napustiti koaliciju sa SPS-om i pokušati postići predizborni sporazum sa SNS-om", priopćeno je iz PUPS-a.

O toj odluci predsjednik PUPS-a Milan Krkobabić izvijestio je šefa SPS-a Ivicu Dačića, uz naznaku da će, ne uspiju li pregovori s Vučićem, stranka umirovljenika samostalno na izvanredne parlamentarne izbore koji se očekuju koncem travnja.

"Iz iskustva koje smo imali sa sadašnjom vladom, najbolji način da se u cijelosti ispune ciljevi PUPS-a, prije svega zaštita položaja umirovljenika, jest da svoje buduće djelovanje uskladi izravno s političkom misijom predsjednika vlade Aleksandra Vučića", navodi PUPS, naglašavajući kako je protekle dvije godine "ustrajno podržavao političko zalaganje predsjednika vlade da sačuva državu od bankrota, čime je, praktički, osigurana sigurnost i redovitost isplate mirovina".

Stranka umirovljenika bila je u koaliciji sa SPS-om od 2008., kada su koalicijski sporazum potpisali socijalisti, PUPS i Jedinstvena Srbija gradonačelnika Jagodine Dragana Markovića Palme, a od tada su zajednički nastupali na svim dosadašnjim izborima.

Dačićeva koalicija bila je dio vladajuće koalicije s Demokratskom strankom do poraza njezina čelnika Borisa Tadića na predsjedničkim izborima 2012. godine i od tada je u koaliciji sa strankama okupljenim oko vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića.

Kopirati
Drag cursor here to close