Slijede konzultacije

Dačić: Srbiji dostavljen prijedlog rezolucije o Srebrenici

Vijesti / Flash | 14. 06. 2015. u 12:45 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Misija Velike Britanje u Ujedinjenim narodima (UN) dostavila je Srbiji prijedlog Rezolucije o Srebrenici o kojoj bi Vijeće sigurnosti UN trebalo raspravljati na sjednici 7. srpnja, izjavio je danas ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Srbija će pozorno u narednim danima razmotriti tekst rezolucije i rukovoditi se nacionalnim interesima, ne dovodeći u sumnju opredjeljenje za kažnjavanje i sankcioniranje ratnih zločina, rekao je Dačić na redovitoj konferenciji za novinare.

"Navodno je cilj rezolucije proces pomirenja, ali u tekstu se na 20 mjesta spominje genocid, a na jednom mjestu pomirenje," istaknuo je Dačić, navodeći da rezolucija ima više točaka, opće dijelove i dijelove koji se odnose na zločin u Srebrenici.

On je najavio da se očekuje da će od utorka krenuti konzultacije s ostalim članicama Vijeća sigurnosti o Rezoluciji, koje do sada nisu obavljene.

Kako je rekao, planirano je da Rezolucija bude razmatrana 7. srpnja na sjednici Vijeća sigurnosti, kada je i predviđeno da jedna točka dnevnog reda bude o Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close