Približavanje naroda

Dačić: Srbija osuđuje bombardiranje i uništavanje Dubrovnika

Vijesti / Flash | 12. 07. 2014. u 15:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Dubrovniku je završio trodnevni Croatia Forum. Glavna tema bila je trenutačna situacija u procesu europske integracije zapadnog Balkana.

Na završnom okruglom stolu srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić rekao je da Srbija osuđuje bombardiranje i uništavanje Dubrovnika.

Radostan sam što smo ovde, nadam se da smo sinoć malo više doprineli približavanju naših naroda i to upravo ovde u Dubrovniku koji je naravno bio i meta i bombardovanja i uništavanja što Srbija naravno apsolutno osuđuje, izjavio je Dačić.

Dačić je prvi srbijanski dužnosnik koji je jasno osudio napade bivše JNA te srbijanskih i crnogorskih paravnojnih snaga na grad pod zaštitom UNESCO-a i najpoznatije hrvatsko turističko odredište. Njegovu izjavu je komentirala i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić.

Lijepo je i u redu od njega što je to rekao ali nije crown achievement, vrijeme ispričavanje je bilo i na sreću je iza nas, bilo je potrebno to reći i bilo je svakako velika politička stvar kad se to prvi put reklo i pokazuje u kojoj smo mjeri napredovali, da danas po mom mišljenju to je nešto za pohvalu da se čovjek sjeti da kaže ali nije nešto od čega se zemlja zatrese, izjavila je.

Kopirati
Drag cursor here to close