Treba imati u vidu

Dačić očekuje odgovor od Britanije u svezi rezolucije o Srebrenici

Vijesti / Flash | 09. 06. 2015. u 17:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić izjavio je u utorak kako u narednim danima očekuje odgovor od Velike Britanije o njezinim namjerama u svezi s najavljenom rezolucijom o Srebrenici, javlja Tanjug.

Dačić je, odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbije, kazao kako je zamolio britanskog veleposlanika Denisa Keefe da Velika Britanija informira Srbiju o svojim namjerama, "imajući u vidu da tekst eventualne rezolucije još nije poznat i da u narednim danima očekuje odgovor".

"O ovome još nisu započete konsultacije u UN i Vijeću sigurnosti. Vijeće sigurnosti je veoma značajno tijelo sa svojim procedurama i treba imati u vidu da se nikad nije dogodilo da nešto što je predloženo u izvornom obliku bude na kraju usvojeno", ustvrdio je Dačić.

On je podsjetio kako Srbija nije članica Vijeća sigurnosti, no da je veoma zainteresirana za to pitanje.

Upitan je li rezolucija vrsta pritiska na Srbiju, Dačić je rekao da prvo treba vidjeti što u toj rezoluciji piše.

"Još nemamo prijedloge s njihove strane. Mi smo otvoreni za sve razgovore", kazao je šef srbijanske diplomacije.

Dačić je naveo kako je Srbija protiv toga da se godišnjice zločina zloupotrebljavaju u političke svrhe, a da je apsolutno nesporno odavanje počasti žrtvama bilo kog zločina, pa tako i zločina u Srebrenici.

"Mi očekujemo da se na isti takav način svijet odnosi i prema zločinima koji su počinjeni nad srpskim narodom", zaključio je Dačić.

(Fena) ib

<

Kopirati
Drag cursor here to close