Apsolutna kontrola

Dačić: Izjava Grabar Kitarović neeuropska

Vijesti / Flash | 15. 10. 2015. u 06:43 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Vlade Srbije i voditelj diplomacije Ivica Dačić kazao je kako izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da će Zagreb morati postavi ogradu na granici sa Srbijom nije europska, prenosi Tanjug.

"Europska unija je više puta rekla da podizanje ograda i zidova na granicama nisu europski odgovor", prokomentirao je za "Danas" Dačić izjavu hrvatske predsjednice da će Hrvatska morati postavi ogradu na svoju granicu da bi se zaštitila od priljeva izbjeglica.

Upitan kako komentira različite poruke koje dolaze iz Hrvatske, s obzirom na to da je premijer Hrvatske Zoran Milanović samo dan prije izjave hrvatske predsjednice rekao da ta zemlja neće graditi zidove i podizati ograde, Dačić je odbio odgovoriti na to pitanje.

"To su njihovi unutarnji odnosi", zaključuje Dačić.

Hrvatska predsjednica izjavila je da će toj zemlji u budućnosti biti potrebna "nekakva ograda" na granici.

Ona je u intervjuu "Jutarnjem listu" rekla da se od samog početka izbjegličke krize zalaže za apsolutnu graničnu kontrolu, za što, kako je navela, oružane snage i policija imaju mogućnosti i opremu.

"Voljela bih da to izbjegnemo, međutim, u budućnosti ja ne vidim kako se drugačije zaštititi", kazala je hrvatska predsjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close