Civilna zaštita

Čvrsnica: Stvarno stanje se ne može utvrditi radi magle

Vijesti / Flash | 22. 07. 2017. u 08:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na požarištu na Čvrsnici je magla pa se stvarno stanje ne može točno utvrditi, napisao je u  jutrošnjem izvještaju šef službe CZ Jablanica.

Inače, Operativni stožer Civilne zaštite HNŽ-a jutros je posjetio kako je u petak općinski načelnik u skladu s preporukom viših organa i na prijedlog Općinskog stožera civilne i protupožarne zaštite donio Odluku o proglašenju prirodne i druge nepogode na području MZ Doljani i MZ Jablanica II.

''Proglašenjem elementarne nepogode su se stekli uvjeti za angažiranje svih raspoloživih kapaciteta poduzeća i građana sa područja Općine Jablanica i njihovo stavljanje u funkciju gašenja požara. U tijeku jučerašnjeg dana, od ranih jutarnjih sati, na požarištu na planini Čvrsnici pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, šumari, planinari i GSS-a u nastavili su gasiti požar kako bi zaustavili prodor požarne linije na lokalitetu Veliko Sljeme i širem rejonu prema Plasi'', navodi se u izvještaju.

U popodnevnim satima na područje požarišta pala je kiša koja je dovela do stabilizacije stanja.

Podršku u opskrbi vodom i opremom, te u razmještaju ljudstva pružile su Oružane snage BiH, a pripadnici Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog križa Općine Jablanica posjetili su Logistički centar Federalne uprave civilne zaštite na lokalitetu Risovac, te uručili donaciju u hrani i piću.

Kopirati
Drag cursor here to close