Nema nam spasa?

Cvijanović: Sigurnost će podijeliti BiH?

Vijesti / Flash | 09. 05. 2015. u 06:33 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da na sastanku sa europskim povjerenikom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom želi čuti na koji način se promatra cijeli sigurnosni kontekst u BiH, pošto je u trenutku očito da će to opredijeliti kako će izgledati budućnost BiH.

"Ponovit ću da Republika Srpska, zajedno sa svim svojim institucijama, posebno sa Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP), apsolutno stoji na zadatku uspostavljanja normalnih sigurnosnih okvira koji su neophodni za ovu zemlju, inače joj nema spasa", rekla je Cvijanović Srni pred početak sastanka s Hahnom.

Ona je istakla da će na sastanku, na kojem će, kako je predviđeno sudjelovati i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i predsjednik Vlade Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić, sugerirati da se potrebno pridržavati stvari koje su realnost, a to znači konačno doći do formule na koji način usuglašavati stavove u okviru BiH i na koji način uspjeti prezentirati ih kao zajedničke.

"I opet ćemo doći do toga da za tako nešto treba mehanizam koordinacije, za što u Srpskoj i Vladi smatramo da je prioritet svih prioriteta. Mehanizam koordinacije smo već ranije definirali i očekujem da se ljudi o tom prijedlogu izjasne, jer je on još živ i nalazi se u Vijeću ministara BiH", naglasila je Cvijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close