Referendum je legitiman

Cvijanović: Referendum nije usmjeren protiv bilo kojeg naroda u BiH

Vijesti / Flash | 30. 08. 2016. u 16:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istaknula da je referendum, kao najviši instrument demokracije, legalan i legitiman i nije usmjeren protiv bilo kojeg naroda u BiH, niti bilo koje institucije.

O referendumu o Danu RS-a ona je danas govorila sudionicima programa Akademije za političke lidere/ice u BiH.

U okviru modula ''Aktivizam mladih u BiH i kampanja izlaska na izbore'', kao dijela programa Akademije za političke lidere/ice koju organiziraju "Perpetuum mobile - Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka'', Cvijanović je s mladim političarima razgovarala o temi ''Regionalna suradnja'', prenosi Fena.

Istaknula je da su regionalna i međuregionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi jedan od prioriteta Vlade RS-a.

Govoreći o europskom putu BiH, ukazala je na važnost donošenja mehanizma koordinacije kojim se postiže interakcija različitih nivoa vlasti i osigurava jedinstven nastup prema Europskoj uniji.

Tijekom razgovora u Banja Luci, Cvijanović je upoznala polaznike političke akademije s reformskim mjerama koje provodi Vlada RS-a, s funkcioniranjem proračun i programom unapređenja rada županijskih organa, priopćeno je iz entitetske vlade.

Podsjetimo, veleposlanici zemalja članica Vijeća za implementaciju mira (PIC), pozvali su vlasti Republike Srpske da ne održe referendum jer je destabilizirajući i podiže političke tenzije, koje nekonstruktivno odvlače pozornost s veoma ozbiljnih ekonomskih i socijalnih izazova pred kojima se BiH nalazi.

Između ostalog poručili su da neće tolerirati bilo kakvo kršenje Općeg okvirnog sporazuma za mir, uključujući, između ostalog, i pokušaje odcjepljenja. Neće biti prekrajanja geografske karte BiH, poručili su veleposlanici PIC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close