''Ja sam žrtva''

Cvijanović: Nije bilo 'kupovine' zastupnika u RS-u, ja sam čista kao bebina suza

Vijesti / Flash | 26. 06. 2015. u 09:37 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka RS-a Željka Cvijanović izjavila je u četvrtak da Vlada RS-a nije formirana na bazi političke korupcije, niti je bilo 'kupovine' zastupnika te optužila opoziciju da su 'pokušali preko nekoga drugog spriječiti formiranje Vlade'.

''Željka Cvijanović nije kupila nijednog zastupinka, niti je imala mogućnost to uraditi niti ima saznanja da je bilo tko nekoga kupovao, niti misli da je neko bio na prodaju'', rekla je ona.

U prvom obraćanju zastupnicima, nakon gotovo dvodnevne rasprave u Narodnoj skupštini RS-a o navodnoj kupovini zastupnika u RS, Vlada je normalno formirana i sada mislim da je došlo do 'prirodne redistribucije' u smislu da su dva zastupnika bila uz opoziciju samo u vrijeme izborne kampanje, a zatim ponovo prešla vladajućim strankama.

''Niti je bilo pokušaja, niti je izvršeno kazneno djelo s moje strane'', navela je Cvijanović i dodala da ona nema sigurnosnu kulturu, jer nema što kriti.

''I dalje tvrdim da sam čista kao bebina suza'', utvrdila je ona te dodala kako je u cijeloj toj priči 'žrtva'.

Navela je da zastupnici znaju da ona nije korumpirana, nema svoje tajkune, svoje tendere, pa se zato neki 'bave audiosnimkom', koji je od tužiteljstva dobio svoju kvalifikaciju.

Ona je navela da svako ima pravo u privatnim razgovorima nešto kaže, ali niko nema pravo da ga snima i to emitira.

Utvrdila je da sigurno jedna osoba u ovom parlamentu ima određena saznanja u vezi s audiosnimkom.

Cvijanović je rekla da su i ranije opozicioneri mogli dati na forenzičku analizu audiosnimku, koja je, navela je, neko nekada snimao, sklapao, neko preslušavao, na nekom dao i sve je dobilo naziv 'kaput je skrojen'.

Podsjetimo, Zastupnik NDP-a Dragan Čavić potvrdio je danas da će narednih dana uputiti "u jednu od najkredibilnijih europskih institucija" na forenzičku analizu audiosnimka na kojoj se, navodno, čuje premijerka RS-a Željke Cvijanović i još neke osobe kako govore o „kupovini“ zastupnika u RS.

On je kazao da je stupio u kontatakt s vrlo kredibilnim forenzičkim laboratorijima iz kojih su mu potvrdili da se i iz snimke, koja nije originalna, može utvrditi je li montirana ili ne, kao i je li glas autentičan osobi za koji se navodi da ga je nešto izgovorila.

''Doći ću do te istine i ona će biti priopćena javnosti'', rekao je Čavić i dodao da će se tada znati tko je govorio istinu.
Izvor: Fena

Kopirati
Drag cursor here to close