opozicija pravi cirkus

Cvijanović: Nevina sam kao dječja suza

Vijesti / Flash | 27. 08. 2015. u 14:34 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović nazvala je danas 'najobičnijim cirkusom' nastup opozicije povodom navodnog audiosnimke o 'kupovini zastupnika u RS'.

''Još jedan igrokaz potrošene opozicije'', navela je Cvijanović u izjavi Feni, komentirajući tvrdnje opozicije u Narodnoj skupštini RS-a da je forenzička analiza potvrdila autentičnost audiosnimka, na kojoj se, navodno, čuje glas premijerke RS-a kako govori o 'kupovini' zastupnika u RS-u.

''Nakon što su pokušali da naprave cirkus od Narodne skupštine Republike Srpske, pa im to nije pošlo za rukom, onda se opozicija okrenula privatnim detektivskim agencijama. Tragikomično. Očito je priča o snimci jedina tema koja ih još drži na okupu i kojom nastoje da prikriju svoje katastrofalne greške koje čine u Sarajevu, vlastitu političku slabost i unutrašnja cijepanja'', utvrdila je Cvijanović.

Budući, kaže, da su i sami opozicioneri rekli da materijal koji prezentiraju nije pravno upotrebljiv, ostaje joj jedino da i 'ovaj današnji nastup opozicije nazove najobičnijim cirkusom'.

Opozicija u Narodnoj skupštini RS-a je danas, nakon što je predstavila informaciju o autentičnosti audiosnimka iz 'afere kupovina zastupnika u RS', zatražila od Željke Cvijanović da podnese ostavku, jer je to, kako navode, najmanje što može da uradi nakon što je "slagala" građane RS-a, tvrdeći da je u ovom slučaju 'nevina kao dječja suza'.

Ako Cvijanović ne podnese ostavku, poduzet će, kažu, određene mjere, ali o njima nisu danas govorili.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić je danas na pres-konferenciji kazao da je, na njegov zahtjev, forenzička analiza snimka obavljena u Nacionalnom forenzičkom institutu u Nizozemskoj.

Svjesni su, kaže, da sve ovo ne može biti dokaz za pravno gonjenje, ali ističe da su u sličnim situacijama u svijetu akteri tih slučajeva podnosili ostavku.

Kopirati
Drag cursor here to close