Ništa od usvajanja

Cvijanović: Britanska rezolucija o Srebrenici udar je na budućnost RS

Vijesti / Flash | 08. 07. 2015. u 13:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cijanović tvrdi da je britanska rezolucija udar na minimalnu šansu da BiH profunkcionira na nekim osnovnim principima te da je taj bh. entitet dobio uvjeravanja da taj dokument neće biti usvojen u Vijeću sigurnosti UN-a.

''Imamo komunikaciju s više partnera u inozemstvu od kojih smo dobili ovakva uvjeravanja'', rekla je Cvijanović u izjavi novinarima u Čelincu.

Smatra da je važno je da se razumije poruka iz Republike Srpske i Srbije da ova rezolucija ''nikome ne donosi ništa dobro i da će izazvati trajna oštećena, koja, ukoliko ovaj dokument bude usvojen, neće biti moguće ispraviti".

''Ovaj dokument je koncipiran da izvrši udar na budućnost Republike Srpske, da je obezvrijedi i osujeti u daljem kretanju, te da joj onemogući da razvija institucije i svoj politički, ekonomski i adminstrativni kapacitet'', tvrdi entitetska premijerka.

Istaknula je da Vlada RS-a pokazuje poštovanje prema svim žrtvama, ali ne želi da bude donesen bilo kakav akt kojim se treba ''staviti omča nama ili bilo kome drugom".

Kopirati
Drag cursor here to close