Potpisani ugovori

Crveni križ FBiH: 100.000 KM za nastradale u poplavama u tri općine

Vijesti / Flash | 25. 07. 2014. u 14:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama općina Maglaj, Zenica i Zavidovići danas su potpisani ugovori o dodjeli novčanih sredstava, rečeno je Agenciji Fena iz Crvenog križa FBiH. Za Maglaj dodijeljena su sredstva od 52.000 KM za 52 osobe čije su kuće nastradale u nedavnim poplavama. Za 10 osoba čije su kuće nastradale u nedavnim poplavama u Zenici dodijeljeno je 28.000, te za Zavidoviće 20.000 KM za 40 osoba.

Predsjedništvo Crvenog križa FBiH je 03. srpnja 2014. godine usvojilo Odluku o namjeni, raspodjeli, načinu utroška i pravdanju novčanih sredstava s donatorskog računa u iznosu od 600.000 KM prikupljenih u humanitarnoj akciji za potrebe sanacije i opremanja stambenih jedinica građana nastradalih u poplavama i klizištima.

Sredstva su prioritetno namijenjena građanima na području Posavske, Zeničko-dobojske i Tuzlanske županije, dok je jedan manji dio predviđen i za Unsko-sansku županiju, Kanton Sarajevo i Srednjobosansku županiju, potvrđeno je Agenciji Fena iz Crvenog križa FBiH.

U zgradi Vlade Zeničko-dobojske županije s načelnicima općina i organizacijama Crvenog križa općina Maglaj, Zenica, Zavidovići, Žepče, Olovo i Doboj- Jug 16. srpnja potpisan je Sporazum o suradnji u vezi s realizacijom humanitarnih sredstava prikupljenih u akciji solidarnosti Crvenog križa Federacije BiH za potrebe sanacije i opremanja stambenih jedinica građana nastradalih u poplavama i klizištima. Ukupna vrijednost doniranih sredstava je 162.000,00 KM.

U zgradi BKC-a u Tuzli, jučer je s načelnicima općina i organizacija Crvenog križa općina Banovići, Čelić, Doboj-Istok, Gračanica, Gradačac, Kalesija, Kladanj, Lukavac, Sapna, Srebrenik, Teočak, Tuzla i Živinice potpisan Sporazum o suradnji u vezi s realizacijom humanitarnih sredstava prikupljenih u akciji solidarnosti Crvenog križa Federacije BiH za potrebe sanacije i opremanja stambenih jedinica građana nastradalih u poplavama i klizištima i to ukupne vrijednosti 175.200 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close