Smirivanje odnosa

Crnadak i Zvizdić 'peglaju' odnose BiH i Srbije

Vijesti / Flash | 19. 01. 2017. u 23:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar inozemnih poslova BiH Igor Crnadak najavio je da će izaslanstvo BiH posjetiti Beograd u ponedjeljak, 23. siječnja, radi unapređenja međusobnih odnosa dvije zemlje.

U izaslanstvu BiH će biti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar inozemnih poslova BiH Igor Crnadak i još nekoliko ministara. Crnadak je novinarima u Bijeljini precizirao da će izaslanstvo BiH razgovarati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i izaslanstvom Vlade Srbije.

"Mislim da je ovo vrlo važna posjeta koja će, zajedno sa budućom posjetom predsjednika Srbije Tomislava Nikolića Sarajevu, i drugom po redu zajedničkom sjednicom Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH, odrediti dobar put daljeg popravljanja odnosa BiH i Srbije, te Srba i Bošnjaka kao naroda", rekao je Crnadak.

On je najavio da će do kraja narednog tjedna imati i susrete sa austrijskim ministrom inozemnih poslova u Beču, te ministrom inozemnih poslova Sjeverne Irske u Dublinu.

Do kraja mjeseca, 30. i 31. siječnja, Crnadak će sudjelovati i na velikoj konferenciji UN o rješavanju pitanja mladih u New Yorku.

Kopirati
Drag cursor here to close