Đurović:

Crna Gora nije korištena za tranzit terorista

Vijesti / Flash | 26. 11. 2015. u 13:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef crnogorskog Nacionalnog biroa Interpola Dejan Đurović tvrdi da, na osnovu raspoloživih podataka, crnogorski teritorij do sada nije korišten za tranzit stranih boraca ili pripadnika terorističkih organizacija koji su predmet provjera Interpola, Europola ili inozemnih partnerskih službi.

Naglasio je, međutim, da ova činjenica ne smije zavarati, posebice zbog događanja kako u najbližem okružju, tako i u Europi, prenosi Tanjug pisanje podgoričke Dnevne novine.

Iz tog razloga, puna pažnja posvećuje se međunarodnoj policijskoj suradnji i sudjelovanju crnogorske policije u svim projektima i aktivnostima koje se tiču terorizma, kako bi se pravovremeno razmjenjivale informacije i preventivno djelovalo na ovom planu, pojasnio je Đurović.

Što se tiče osoba iz Crne Gore, Đurović je kazao da je prikupljanjem i razmjenom podataka kroz međunarodnu policijsku suradnju otkriven određen broj crnogorskih državljana za koje postoje indicije da borave ili su već bili na stranim ratištima.

S tim u vezi poduzimaju se daljnje mjere utvrđivanja svih činjenica, dodao je.

"U usporedbi s državama iz okruženja, a na osnovu operativnih podataka kojima raspolaže crnogorska policija o broju osoba koje su bila ili se planiraju priključiti stranim paravojnim ili terorističkim formacijama, možemo zaključiti da je stupanj opasnosti u Crnoj Gori niži od onog u okruženju", kazao je Đurović.

Kopirati
Drag cursor here to close