Partner

Čović zvao Stranku za BiH, Izetbegović misli da 'voda nije bistra'

Vijesti / Flash | 25. 06. 2015. u 09:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne želimo matematičku koaliciju, nego strategiju za sljedeće tri godine. Mi ćemo imati svoje uvjete. Predložit ćemo dokument načinjen od podatka ekonomskih stručnjaka koji daje priliku investitorima da dođu u BiH'', rekao je predsjednik Stranke za BiH, Amer Jerlagić gostujući u jutarnjem programu N1.

Jerlagić je rekao kako su se aktivirali pregovori s vladajućim SDA i HDZ oko eventualnog ulaska SBiH u koaliciju.

''Čović nas je prošlog tjedna pozvao na razgovor. Razgovarali smo o situaciji. Izetbegović i ja smo razgovarali prije dva dana, zvao me na telefon. Nije bilo službenog poziva, jer Izetbegović misli da 'voda nije bistra' da bi se krenulo u pregovore'', rekao je Jerlagić i dodao kako su politička stabilnost i pravna sigurnost uvjet njegove stranke za ulazak u vlast.

''O koalicijama se puno priča ovih dana. Odluka je na SDA i HDZ da odaberu partnere s kojima bi imali konkretnu većinu, a nadam se da će naći potrebne ruke za rad vlade'', kazao je. Jerlagić.

Istaknuo je kako mu je prioritet stabilnost lokalne zajednice, a ne da sve strane investicije idu u Sarajevo.

''Ukoliko neka stranka ima bolje rješenje, neka kaže, mada mislim da je dokument analize ekonomskih stručnjaka trenutno najbolje'', rekao je.

Istaknuo je kako je rješenje je ''trebalo biti jučer a ne sutra''.

''Sada su na redu odmori, i godina je faktički gotova. Govorio sam da vlada neće izdržati ni 100 dana, i nije izdržala. Nije bilo povjerenja između stranaka'', rekao je Jerlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close