Eu put

Čović u Bruxellesu s Hahnom

Vijesti / Flash | 16. 07. 2015. u 15:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se u Bruxellesu s europskim povjerenikom za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom. Na sastanku je razgovarano o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini u kontekstu njezine integracije u Europsku uniju.

Čović je istaknuo da svi relevantni akteri u BiH rade na postizanju dogovora o važnim pitanjima za napredak, kao što su mehanizam koordinacije za europske integracije, te konkretan plan reformi, posebno onih na gospodarsko-socijalnom planu.

Naglasio je također kako je neophodna opredijeljenost svih razina vlasti da bi se napravio jasan i značajan iskorak u ispunjavanju obveza BiH prema EU.

S tim u svezi Čović je iskazao spremnost da kao sljedeći predsjedatelj Predsjedništva BiH da prioritet rješavanju svih pitanja, koja su uvjet za pozitivan pomak BiH u procesu pristupanja.

Europski povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn potvrdio je opredijeljenost EU da i dalje podupire BiH u nastavku njezinog približavanja članstvu, ali podsjetio i na obveze koje u ovom smislu moraju biti ispunjene.

Zajednički je iskazana uvjerenost u nastavak i intenziviranje integracijskih aktivnosti u BiH, te naglašeno kako treba iskoristiti naredno razdoblje za poduzimanje konkretnih reformskih koraka, koji vode europskoj budućnosti BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close