Uskoro i Vlada FBiH

Čović tvrdi: U nedjelju ćemo imati konačan dogovor o Vijeću ministara

Vijesti / Flash | 20. 02. 2015. u 14:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uvjeren je kako će se već na sljedećem sastanku političkih stranaka koje čine parlamentarnu većinu na državnoj razini, u nedjelju u Sarajevu, postići dogovor o Vijeću ministara BiH.

Nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, Čović je u izjavi za novinare ponovio kako HDZ BiH, odnosno stranke HNS-a BiH, računaju na tri ministarska i četiri zamjenička mjesta u Vijeću ministara, što je, kako je rekao, prihvatljivo i za sve druge strane uključene u pregovore.

Dodao je kako će sam proces imenovanja Vijeća ministara BiH ići paralelno s uspostavom nove vlasti u Federaciji BiH kako bi se izbjeglo "dodatno nadmudrivanje i novo uvjetovanje".

Što se tiče podjele resora u Vijeću ministar BiH, Čović je kazao kako je HDZ BiH prije svega zainteresiran za financije, drugo željeno ministarstvo bi bili civilni poslovi ili ministarstvo prometa, a treće "što ostane".

Kada je u pitanju proces formiranja vlasti na federalnoj razini, Čović je kazao kako će odmah nakon završetka pregovora o Vijeću ministara BiH stranke iz Federacije BiH nastaviti razgovore o Vladi Federacije BiH.

Ponovio je kako je minimum ispod kojeg HDZ BiH neće i ne može ići šest ministarskih pozicija u Federalnoj vladi, a na listi želja su financije, poljoprivreda, promet, zdravstvo, branitelji i turizam.

''Inzistirat ćemo na tri jaka ministarstva, a za ostalo možemo biti dovoljno fleksibilni da se brzo postigne dogovor'', zaključio je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close