Sarajevo

Čović sa Wigemarkom: Radimo na integracijskim obvezama

Vijesti / Flash | 01. 12. 2015. u 17:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao sastanak s voditeljem izaslanstva EU i specijalnim predstavnikom EU Lars-Gunnarom Wigemarkom.

Na sastanku je razgovarano o napretku koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u procesu europskih integracija, te o daljnjim koracima koji se na tom putu moraju poduzeti.

Predsjedatelj Predsjedništva je istaknuo kako sve institucije na svim razinama vlasti u BiH intenzivno rade na integracijskim obvezama, te da su trenutačni prioriteti daljnja smislena provedba reformske agende uz funkcionalan mehanizam koordinacije, kao i skora prilagodba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kako bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Razgovarano je i o nedavnom susretu predsjedatelja Predsjedništva s visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini.

Specijalni predstavnik EU istaknuo je da je ohrabren napretkom koje je postignut u posljednjih nekoliko mjeseci, te dao potporu nastavku ovog pozitivnog trenda, navodi se iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close