prava

Čović s braniteljima: Nećemo dozvoliti da se kriminalizira Domovinski rat

Vijesti / Flash | 05. 02. 2016. u 09:58 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 4. veljače je u Domu HDZ BiH u Mostaru predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao s predsjednicima Središnjih udruga HVO­a.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim problemima braniteljske populacije, reviziji braniteljskih prava i izmjenama i dopunama zakona koji tretiraju braniteljska prava.

U razgovoru dr. Čovića i predsjednika Središnjih udruga HVO­-a jasno je istaknuto kako se neće dozvoliti da se kriminalizira Domovinski rat s posebnim osvrtom na način procesuiranja hrvatskih branitelja i časnika koji se optužuju za ratni zločin, također osuđujemo i odbacujemo svaki pokušaj nametanja kolektivne odgovornosti u optužnicama koje se temelje na konstrukciji 'udruženog zločinačkog pothvata' a koje se pokušavaju nametnuti kako Zapovjednicima HVO­a, tako i hrvatskom narodu.

Predsjednici Središnjih udruga HVO­a dali su punu potporu predsjedniku dr. Čoviću, te istaknuli dosadašnju dobru suradnju kao i nadu da će se ista nastaviti i u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close