Međusobno povezivanje

Čović: Regija se nalazi u fazi emocionalnog olakšanja

Vijesti / Flash | 19. 05. 2014. u 14:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Doma naroda PSBiH i član Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a, Dragan Čović, koji u Zagrebu sudjeluje na sastanku nacionalnih delegacija parlamenata zemalja Jugoistočne Europe u PSOSCE, sastao se danas sa predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.

Tijekom sastanka, istaknuto je da je potrebno unaprijediti odnose ovih zemalja i podstaći razvoj uzajamno korisne suradnje u svim oblastima i zaključeno da intenzivna suradnja BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije u okiru OSCE-a može dati snažan impuls integracijskim aktivnostima i reformskim procesima u regiji.

Čović je istakao da se regija nalazi u fazi emocionalnog olakšanja, ali da zemlje regije trebaju organizovanije djelovati. Pri tome, on je naglasio da posebnu važnost treba posvetiti međusobnom parlamentarnom povezivanju.

Predsjedavajući Doma naroda danas je naveo da je prirodna katastrofa koja je pogodila BiH, Srbiju i Hrvatsku pokazuje koliko su pred ovakvim i drugim problemima granice nevažne i koliko nas često život upućuje jedne na druge.

Budućnost cijelog regije je u Europskoj uniji, rekao je tijekom susreta, predsjednik Ivo Josipović i naglasio da su kao europska tekovina i ciljevi OSCE-a vrlo važni za zemlje našeg područja. On je dodao da svi mi još uvijek tražimo formulu stabilnosti i trajnog mira i pozdravio ovaj vid regionalne suradnje, navodi se u priopćenju Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close