u Brdu kod Kranja

Čović razgovarao s predsjednicima Crne Gore i Makedonije

Vijesti / Flash | 02. 06. 2017. u 18:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je odvojene bilateralne sastanke s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i predsjednikom Republike Makedonije Gjorgom Ivanovom u Brdu kod Kranja u Sloveniji.

Čović je čestitao crnogorskom predsjedniku Filipu Vujanoviću na punopravnom članstvu njegove zemlje u NATO.

Sugovornici su suglasni da između dviju susjednih i prijateljskih država nema otvorenih pitanja. Konstatirali su da između dvije zemlje postoji i zadovoljavajući intenzitet bilateralnih kontakata na visokoj i najvišoj razini. Ocijenili su da je bitno da BiH nastavi svoj europski put.

Na bilateralnom sastanku člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i predsjednika Makedonije Gjorga Ivanova sugovornici su konstatirali da su bilateralni odnosi između te dvije zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, a da je u interesu obje zemlje daljnje unapređenje suradnje posebice u oblastima ekonomije, gospodarstva i trgovinske razmjene. Obje zemlje su čvrsto odlučne na svome daljnjem euro-atlanskom putu, te se zalažu za snažnu regionalnu suradnju.

Bilateralni sastanci su održani u Brdu kod Kranja uoči sutrašnjeg sastanka Brdo-Brijuni procesa.

Pored odvojenoga razgovora s posebnim gostom ovogodišnjeg sastanka Brdo-Brijuni procesa predsjednikom SR Njemačke Frankom-Walterom Steinmeierom, za sutra je planirano da na marginama sastanka Brdo-Brijuni procesa Čović održi i odvojene bilateralne susrete i s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close