Nema optimizma

Čović postavlja pitanje ima li uopće smisla za održavanje novog sastanka bh. lidera

Vijesti / Flash | 16. 01. 2014. u 08:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je, uoči sutrašnjeg sastanka lidera sedam političkih stranaka sa europskim komesarom za proširenje Štefanom Füleom, ne vidi osnove za prevelik optimizam jer nitko nije spreman za dalje približavanje stavova u vezi sa rješavanjem pitanja "Sejdić-Finci".

Čović navodi da političke stranke smatraju da bi približavanjem stavova iznevjerile svoje glasačko tijelo.

On kaže da su na sastancima, koje je u zadnje vrijeme imao sa predstavnicima stranaka koje sudjeluju u traženju rješenja za slučaj "Sejdić-Finci", svi bili učtivi, ali da niko nije dao naznake da bi se moglo riješiti pitanje izbora članova Predsjedništva BiH, kao ni Doma naroda parlamenta BiH.

Dodao je i kako on ne može procijeniti da li je sastanak uopće svrsishodan, ali kako se na osnovu svega do sada rečenog postavlja pitanje ima li uopće smisla za njegovo održavanje.

"Uvjeren sam, kada sve stavimo na političku procjenu, da će se sastanak dogoditi. Ako ne zbog rješenja, onda barem zbog toga da nam se pošalje poruka koliko smo proteklih godina bili politički neodgovorni prema našim građanima", rekao je Čović.

Čović je jučer, u okviru priprema za sastanak sa Fileom, razgovarao sa šefom Izaslanstva EU u BiH i specijalnim predstavnikom Peterom Sorensenom, a prethodno i sa predstavnicima stranaka iz Federacije BiH o pronalaženju rješenja za provođenje odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci".

Kopirati
Drag cursor here to close