Partneri

Čović odgovara Komšiću i ide kod Radončića

Vijesti / Flash | 08. 06. 2015. u 08:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ispade da svi drugi kadroviraju osim DF-a. A kada je donesena neka uredba koja im uzima taj alat za kadriranje iz ruku, onda je to propast svijeta ili, kako su rekli, državni udar'', rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović odgovarajući na priopćenje Demokratske fronte u kojem se SDA optužuje za podilaženje HDZ-u i stvaranje ekonomskog državnog udara i ekonomskog trećeg entiteta.

Rekavši kako je priopćenje DF-a dokaz da je on bio u pravu ''kada je govorio da partnerstvo s tom strankom ne funkcionira, dodao je kako je jedina stvar koja je točna u priopćenju DF-a jeste ona da FBiH ima manjinsku vladu.

Predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića javno je upitao ''zašto se ušutio od najavljene provjere poslovanja u javnim poduzećima koju je zajedno s njim prihvatio još u prosincu prošle godine''.

''Zašto je Komšić zastao? Je li provjerio da u tim tvrtkama djeluje 90 posto ljudi koji pripadaju DF-u? I danas rade tamo ili u nadzornim odborima ili u upravi. I zbog toga neki odgovornost žele prebaciti na drugi teren'', rekao je Čović te ponovio kako ostaje pri ranijem mišljenju da se, umjesto DF-a, za vlast u FBiH mora tražiti drugi partner, usprkos tome što je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA rekao kako nema smetnji u radu Vlade FBiH.

''Može gospodin Izetbegović to ublažavati i pokušavati tražiti neku formu, ali ja sam rekao što se mene tiče, s ljudima koji se na taj način misle boriti za bolju BiH bojim se da tu više nema sreće, ta partnerstva ne funkcioniraju'', kazao je Čović Dnevnom avazu te potvrdio da će ovog tjedna ''imati sastanke''.

''U srijedu sam već dogovorio sastanak s Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a. Razgovarat ćemo o svemu, pa i o mogućem partnerstvu u vlasti, ali moram prvo čuti njegovo mišljenje o svemu tome'', dodao je Čović.

Podsjećamo, Demokratska fronta, objavivši kao je federalni premijer Fadil Novalić izgubio njihovu podršku u Parlamentu FBiH, priopćila je kako su ''ministri iz SDA, po nalogu Dragana Čovića, izvršili ekonomski državni udar usvajajući nelegalnu Uredbu o vršenju ovlaštenja u gospodarskim društvima.

''Nova politika SDA je protuustavno prepuštanje Draganu Čoviću svih ekonomskih resursa na teritoriji nekadašnje paradržave HZHB, tj. stvaranje ekonomskog trećeg entiteta'', priopćio je DF i pozvao Novalića da nađe novu većinu u Parlamentu FBiH ili da podnese ostavku.

S druge strane, nakon sastanka Čovića i Izetbegovića, izneseni su oprečni stavovi, pa tako SDA smatra kako ne treba tražiti novog partnera, a HDZ BiH, kako je ovo konačan kraj partnerstva i da treba uvesti novu stranku u koaliciju na raznini Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close