Predsjednik HDZ-a BiH

Čović: Nova većina nestabilna s manjinskom vladom

Vijesti / Flash | 03. 08. 2015. u 07:08 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da je nova parlamentarna većina u Federaciji BiH nestabilna, a da vlast provodi manjinska vlada.

Čović je za "Dnevni avaz" rekao kako ga je o tome informirao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji smatra da je parlamentarna većina u Federaciji "dosta tijesna" i da zahtijeva mnogo energije kako bi bila funkcionalna.

Prema njegovim riječima, rad federalnih institucija otežavaju i tehnički problemi u vidu i daljeg prisustva potpredsjednika Federacije BiH i tri ministra iz reda Demokratskog fronta koji nisu smijenjeni, nakon što su se koaliciji osim HDZ-a i SDA priključili i Stranka za BiH, BPS i A-SDA.

"Očekujem da će nova većina zaživjeti tek krajem kolovoza, jer je sada period godišnjih odmora", rekao je Čović, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On ističe da nije i neće odustati ni od daljih razgovora i konsultacija s predsjednikom SBB-a BiH Fahrudinom Radončićem.

Čović je dodao kako bi do kraja godine trebalo napraviti izmjene Izbornog zakona u BiH, a što prije bi trebalo "popraviti" Zakon o radu, s ciljem zaštite radnika i njihovih prava.

Kopirati
Drag cursor here to close