Dolazak Ashtonove

Čović: Nitko izvana neće praviti jedno rješenje koje će nam nuditi, a mi ga opet odbijati

Vijesti / Flash | 11. 03. 2014. u 13:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Veoma je važno da visoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton tijekom sutrašnje posjete BiH dobije iskustva iz prve ruke o događanjima u BiH i da se sastane s predstavnicima bh. institucija'', rekao je danas u Sarajevu novinarima specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen.

Povodom dolaska visoke predstavnice Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović istaknuo je ''da ne vjeruje u neke nove pristupe Europske unije prema BiH''.

''EU ima svoje izbore. U naredna dva mjeseca svi ti ljudi moraju se baviti svojim aktivnostima, kao i mi svojim. Poruka je jasna: Ako želimo u Europsku uniju moramo sami shvatiti da je to naš posao da nitko izvana neće praviti jedno rješenje, koje će nam nuditi, a mi ga opet odbijati'', kazao je Čović.

Iz Ureda visoke predstavnice Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku najavljeno je da se Catherine Ashton vraća u Sarajevu da bi od lidera institucija i civilnog društva čula gledišta o situaciji u zemlji i kako riješiti ekonomske i socijalne brige naroda.

Ashton će se u Sarajevu sastati sa članovima Predsjedništva BiH, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i entitetskim premijerima Željkom Cvijanović i Nerminom Nikšićem, ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom i predstavnicima civilnog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close