HDZ-SDA-SBB

Čović: Nadam se da će SBB biti u vlasti na svim razinama

Vijesti / Flash | 06. 10. 2015. u 15:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je jučerašnji sastanak između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radočića, izrazivši nadu kako će SBB ući u vlast na svim razinama u BiH.

''Uložio sam napor u proteklih pet-šest mjeseci da otoplimo te odnose i bit ću najsretniji ako u narednih mjesec ili dva SBB bude na svim razinama u vlasti, od županijske do državne'', izjavio je Čović novinarima u Mostaru.

Dodao je kako bi to značilo da nijedna procedura i nijedan zakon neće čekati zato što je na nekoj razini manjinska vlada.

''Razgovori idu dobro i treba ih s pažnjom nastaviti kako bi u studenom predstavili to javnosti. To bi značilo da na većini razina vlasti imamo skoro dvotrećinske većine u parlamentima što daje stabilnost i snagu u brzom donošenju odluka do kraja godine'', kazao je Čović, istaknuvši kako se "zanosi mišlju" da BiH može početkom prvog mjeseca iduće godine aplicirati za članstvo u Europsku uniju.

''Neme nijedne prepreke da to ne uradimo, do nas je. Imamo toliko ohrabrenja s izvana, ali ljudi čekaju da mi povlačimo poteze, a bez snažnih partnerstava to neće biti moguće'', ocijenio je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close