Križaljke

Čović: Moguća je promjena partnera u vlasti

Vijesti / Flash | 27. 02. 2015. u 20:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U nedjelju moramo završiti razgovore s dogovorom ili drukčijim ishodom. Dali smo šansu ovoj parlamentarnoj većini. Naravno, ako se to ne uspije moguće su i drukčije kombinacije", rekao je na konferenciji za novinare Dragan Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predjedništva Dragan Čović izjavio je u petak nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH da očekuje dogovor oko uspostave nove vlade Federacije BiH na sastanku koji će održati s čelnicima SDA Bakirom Izetbegovićem i Demokratske fronte Željkom Komšićem, no nije isključio mogućnost promjene partnera s novom parlamentarnom većinom ako u nedjelju ne dođe do dogovora.

Čović je pojasnio je da je proteklo previše vremena od izbora održanih u listopadu te da je krajnje vrijeme za dogovor ili pronalazak nove parlamentarne većine.

"Ja se iskreno ne veselim nikakvim drugim kombinacijama jer moramo žurno uspostaviti vlast i rješavati probleme građana", dodao je Čović.

Odbio je mogućnost da se državno Vijeće ministara BiH ustroji bez Vlade Federacije BiH u kojoj HDZ traži šest mjesta, čemu se protivi Demokratska fronta Željka Komšića.

Čović je pojasnio da je od početka njegova stranka tražila pet hrvatskih i jedno srpsko mjesto s obzirom na dvotrećinsku potporu Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

U nedjelju će se održati razgovori čelnika HDZ-a BiH, SDA i DF-a oko uspostave Vlade Federacije BH. DF traži jednak broj ministarstava u Vladi FBiH kao i HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close