Sastanak u Čapljini

Čović: Kaznit ćemo one kandidate koji su radili samo za svoj interes

Vijesti / Flash | 31. 10. 2014. u 10:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani hrvatski član predsjedništva i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović posjetio je danas Čapljinu gdje je održao sastanak sa predsjednikom Općinskog odbora stranke i načelnikom Čapljine Smiljanom Vidićem i članovima Općinskog odbora.

Povod sastanka bila je analiza izbornih rezultata, te razgovori o formiranju izvršne vlasti na svim razinama.

Čović je istaknuo kako je Čapljina prva sredina koju je posjetio nakon izbora po pitanju unutarstranačkih razgovora o formiranju vlasti, želeći na taj način dati priznanje Općinskom odboru Čapljina za dobar rezultat na proteklim izborima.

Osvrnuo se i na preferencije koje su radili pojedini kandidati sa lista, te istaknuo kako postoji način da svi oni budu sankcionirani zbog načina na koji su radili.

''Jedna prava i organizirana stranka funkcionira na ovaj način – provodimo razgovore i radimo analize oko toga što je urađeno dobro, a što ne, kako riješiti određene probleme, kako učiniti da nijedna sredina ne bude zakinuta zbog preferencija koje su pojedinci radili.

Ovakav izborni način i otvorenost lista su katastrofalni, i to je prvi zadatak koji moramo ispuniti kada formiramo vlast.

Pojedinci su cijelu kampanju podredili samo sebi, radili za vlastiti interes, stavljajući stranku u drugi plan, te tako dobili nešto što im možda i ne pripada, no postoje načini kako se to može riješiti, postoje mehanizmi za selekciju, a s druge strane kroz implementaciju rezultata u izvršnoj vlasti može se doći do balansa da svaka sredina dobije ono što zaslužuje.

Način na koji su pojedinci radili nije principijelan, nije pravedan, i na taj način su zakinuli i stranku i druge sredine koje su napravile puno bolje rezultate'', istaknuo je za Bljesak.info Čović.

On je napomenuo kako je danas u Čapljini od Vidića zatražio imena s kojima može računati na implementaciju u izvršnoj vlasti, te istaknuo kako će Čapljina zbog izbornog rezultata zasigurno biti zastupljena u vlasti.

Naglasio je kako je u potpunosti zadovoljan kampanjom i svim predizbornim aktivnostima, te kako će već do kraja studenog u županijama gdje HDZ BiH ima većinu formirati vlast i imenovati mandatare, a ostalo će ovisiti od bošnjaka, koji moraju pronaći partnere.

Istaknuo je da će u narednih 15 dana posjetiti sve sredine zbog analize izbornih rezultata, posebice one u kojima su pojednci preferencijama dobili mjesta koja ne zaslužuju.

Kopirati
Drag cursor here to close