Funkcioniranje

Čović jedno, Novalić drugo

Vijesti / Flash | 20. 10. 2016. u 12:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni premijer Fadil Novalić izjavio je u četvrtak u Mostaru kako Vlada FBiH radi sasvim normalno te izrazio očekivanje da će zastoji u radu Parlamenta FBiH uskoro biti riješeni.

''Kada je u pitanju rad federalne Vlade, ona je izvršno, a ja bih rekao i tehničko tijelo koje servisira programe i politike koalicijskih partnera. Što se tiče toga, Vlada FBiH radi sasvim normalno. Problem je tog zastoja na parlamentu koje je najveće zakonodavno tijelo, a ja ne diskutiram o tome da li on treba više ili manje raditi'', kazao je federalni premijer, odgovarajući na pitanje kakvi su odnosi u Vladi između koalicijskih partnera i je li moguće očekivati rekonstrukciju Vlade FBiH.

Dodao je kako 18 točaka koje su već davno prošle na Vladi FBiH stoje na Parlamentu iz mnogo razloga.

''Neki su zakoni vrlo teški i složeni pa zahtijevaju dugu javnu raspravu, dok s druge strane postoji niz točaka koje uopće nisu problematične...Ja mislim da jedna od razloga zastoja predstavljaju izbori koji uvijek dovode do kolizije rada parlamenta'', naglasio je Novalić.

Najavio je sastanak svih aktera ova doma Parlamentarne skupštine FBiH i predstavnika Vlade na kojem, će biti riječi o tome kako otkočiti taj proces, a koji se održava u Mostaru.

''Mogućnosti jedna vlade da otkoči rad parlamenta nisu pretjerano velike, no zato ćemo sjesti danas svi zajedno i vidjeti kako to otkočiti'', zaključio je.

S druge, pak, strane kada je u pitanju rekonstrukcija vlasti, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović ističe kako što se tiče njega osobno, kao i HDZ-a BiH takvih izmjena neće biti.

Čović je, naime, rekao kako ne funkcionira ni državna ni federalna vlast 

Kopirati
Drag cursor here to close