Sastanak

Čović i Knotz: Njemačka želi biti partnerica BiH na njezinom putu u EU

Vijesti / Flash | 22. 07. 2014. u 14:24 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović primio je danas u Domu HDZ BiH u Mostaru veleposlanicu Njemačke u BiH Ulrike Mariju Knotz.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim prilikama u BiH i predstojećim Općim izborima u BiH.

Predsjednik Čović je upoznao veleposlanicu Knotz sa ključnim stvarima i strategijim koju će HDZ BiH i član Predsjedništva, kad budu u vlasti provoditi i zagovarati, nakon listopadskih izbora kako na međunarodnom planu tako i unutar BiH, navedeno je u priopćenju HDZ-a BiH.

Čović je rekao ključne stvari koje će HDZ BiH zagovarati u budućem razdoblju, a riječ je o Euroatlantskom putu BiH te otklanjanju svih barijera za priključenje Europskoj uniji, zatim, zaživljavanje pravne države u punom kapacitetu i nulta stopa tolerancije prema kriminalu i korupciji, jačanje gospodarstva i socijalna politika te ravnopravnost Hrvata i ustavne promjene u BiH.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i tome što bi Njemačka mogla pomoći Bosni i Hercegovini nakon izbora.

Veleposlanica Knotz naglasila je kako Njemačka želi biti partnerica BiH na njezinom putu u EU, te kako se nada da će doći do pozitivnih pomaka koji se tiču napretka BiH, posebno nakon listopadskih izbora.

Predsjednik Čović se zahvalio veleposlanici Knotz, na svemu što je učinila za Bosnu i Hercegovinu, te joj je poželio puno uspjeha u daljnjem radu u diplomaciji, priopćeno je iz HDZ-a.

Na kraju posjeta predsjednik HDZ BiH Dragan Čović uručio je veleposlanici Njemačke u BiH Ulrike Mariji Knotz Monografiju HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close