Ćakulanje

Čović i Izetbegović: Ni o čemu nismo postigli poseban dogovor

Vijesti / Politika | 15. 04. 2015. u 10:08 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ni o čemu nismo uspjeli postići neki poseban dogovor, dogovarat ćemo se i dalje'', rekao je Bakir Izetbegović, dopredsjednik SDA nakon sastanka s predjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Mostaru .

Istaknuvši kako treba ubrzati procese, Izetbegović je rekao kako se razgovaralo o svim bitnim temama, ali da do velikih zaključaka nije došlo.

''Nismo imali dovoljno vremena da ulazimo dublje u bitna pitanja. Dotakli smo razna pitanja: posjet pape, proračun na državnoj razini i formiranje vlasti u Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji'', rekao je Izetbegović te dodao kako je očekivao neke ustupke od HDZ-a BiH.

''SDA je spreman poziciju bošnjačku ustupiti DF-u u HNŽ-u. Sad je dalje na HDZ-u'', rekao je i kako su se u SDA nadali HDZ-ovim koncesijama u barem jednoj od ove dvije županije, ali da za sada nema te spremnosti.

Na pitanje novinara o mogućnosti da se u ove dvije županije ide bez DF-a, Izetbegović je rekao kako je to moguća solucija, ali da to nije dobro te da Čović i on nisu postigli sporazum o tome.

Čović je izjavio kako je naglasak razgovora bio na uspostavi vlasti u HNŽ-u i SBŽ.

''Napravili smo presjek o tome kako je profunkcioniralo ono što smo napravili na razini entiteta odnosno na razini države i u tom se manje više slažemo. Sad pokušavamo naći način kako te stvari unaprijediti'', rekao je Čović i dodao kako smatra da je vrijeme za ove dvije županije potrošeno.

''Moja je želja da što prije imamo vlast u Mostaru, odnosno u HNŽ-u, i u Središnjoj Bosni. Mislim da smo potrošili svo moguće vrijeme i ja sam zagovornik ideje da to uradimo odmah'', rekao je Čović i dodao kako je na SDA i HDZ-u obaviti ''još jedan krug razgovora sa svojim suradnicima kao i s trećom stranom koja trenutno nije ovdje''.

''HDZ BiH će vrlo brzo donijeti stav o što bržoj uspostavi vlasti kako bi se počeli baviti konkretnim pitanjima, a ne raspravljati o vlasti već pola godine'', rekao je. 

Kopirati
Drag cursor here to close