Potrebna reorganizacija

Čović: Gdje god nije bilo djelovanja Herceg Bosne nema više ni Hrvata

Vijesti / Flash | 28. 08. 2016. u 16:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da Hrvati u BiH moraju stvoriti uvjete u naredne dvije godine da reorganizacijom BiH osiguraju sebi apsolutno jednaka prava, koja imaju i druga dva naroda u BiH.

"Pozivam sve one koji su se umorili na ovom putu traženja ravnopravnosti, da ne klonu duhom, nego da zajedno pod vodstvom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, ustraju", rekao je Čović na svečanom obilježavanje 23 godine od osnivanja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HRHB) u Gorici, kod Gruda, a prenosi Srna.

Dodao je da je povijesna uloga onih koji su imali hrabrosti i mudrosti da osnuju HRHB i da na taj način zaštite hrvatski narod širom BiH.

"Koliko god da smo se odmakli od početaka, jasno je da bez organiziranosti hrvatskog naroda u BiH mi nećemo ostvariti ono što je naša trajna težnja - apsolutnu, ustavnu, ali i svaku drugu teritorijalnu i institucionalnu ravnopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH", naveo je Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH.

Prema njegovim riječima, kada se analizira popis stanovništva koji je nedavno objavljen, vidi se da gdje god nije bilo organiziranosti i djelovanja HRHB u bilo kojem obliku, Hrvata više nema, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close