Stranka stranci

Čović čestitao Plenkoviću: Neće biti problem formirati vlast

Vijesti / Flash | 13. 09. 2016. u 12:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mislim da neće biti teško formirati vlast i da će ona biti stabilnija od prethodne", napisao je hrvatski član BiH Predsjedništva i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitavši predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, ističući kako vjeruje da pobjedničkoj stranci neće teško biti sastaviti novu hrvatsku vladu koja će biti u stanju pomoći BiH i bh Hrvatima.

Pojasnio je kako su rezultati izbora za njega bili iznad očekivanja, te da su ''rezultat vizije i upornog rada posljednjih mjeseci kada se HDZ vratio iz teške i zahtjevne situacije u pobjedničku''.

Čović je, navodi Hina, istaknuo kako očekuje da se što prije uspostavi vlast kako bi se pomoglo BiH na europskom putu i provedbi reformi te popravljanju položaja Hrvata u BiH.

Čović je ponovno upozorio problem s glasovanjem za hrvatske državljane u XI. Izbornoj jedinici. Ocijenio je neprihvatljivim postojanje maloga broja biračkih mjesta u BiH zbog čega su birači morali putovati i do 200 kilometara kako bi glasovali.

''Uvjeren sam kako ćete ukazano povjerenje hrvatskog naroda odgovorno iskoristiti, uspješno odgovoriti, kao i do sada, na sve izazove koji Vam predstoje, te svojim budućim radom doprinijeti daljnjem jačanju stabilnosti i suradnje u regiji i napretku Republike Hrvatske i njenih građana. Dozvolite mi još jednom izraziti čvrsto uvjerenje u nastavak dobrosusjedskih i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, i Vašu nesebičnu i nedvojbenu potporu Bosni i Hercegovini na njezinom euroatlantskom putu", istaknuo je Čović u čestitci upućenoj Plenkoviću, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close