Potvrda

Clinton dolazi u Srebrenicu, Obama se čeka

Vijesti / Flash | 25. 03. 2015. u 12:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem središnjem obilježavanju dvadesete obljetnice genocida nad Bošnjacima Srebrenice očekuje se do pedeset tisuća ljudi, a tamo će ponovno stići i bivši američki predsjednik Bill Clinton koji je 2003. godine i otvorio memorijalni centar podignut u znak sjećanja na više od 8.000 ubijenih u najvećem masakru u Europi nakon Drugog svjetskog rata.

"Danas smo dobili potvrdu da će doći", kazala je Hini u srijedu Munira Subašić, predsjednica udruge "Majke enklava Srebrenica i Žepa".

Potvrdila je kako su u Srebrenicu pozvali i sadašnjeg američkog predsjednika Baracka Obamu, no iz Bijele kuće za sada nisu dobili nikakav odgovor.

"On je ipak dobitnik Nobelove nagrade za mir i mislimo da mu je mjesto u Srebrenici 11. srpnja", kazala je Subašić.

Pozivnice za središnju srpanjsku komemoraciju u Potočarima poslane su na brojne adrese, a odgovori se očekuju do kraja travnja.

Do sada su dolazak potvrdili slovenski predsjednik Borut Pahor, koji je prihvatio i pokroviteljstvo nad obilježavanjem 20. obljetnice genocida, stići će i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović te turski predsjednik Reccep Tayyip Erdogan.

Kao i svake godine 11. srpnja bit će pokopani posmrtni ostaci žrtva pronađeni u masovnim grobnicama i do sada identificirani. U ovom je trenutku, kako je Hini rekla Subašić, za pokop su pripremljeni skeletni ostaci 48 žrtava.

Kopirati
Drag cursor here to close