Murga nije običan drot

Članovi Sindikata policije HNŽ zaprijetili županijskoj vladi

Vijesti / Flash | 09. 12. 2016. u 19:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovim putem želimo upoznati javnost o neviđenoj praksi opstrukcije procedure štrajka od strane poslodavca - Vlada HNŽ odnosno MUP HNŽ, na način da se ne mogu dogovoriti poslovi koji se ne prekidaju u vrijeme štrajka pa čak ni arbitražom", stoji na početku pisma Upravnog odbora sindikata policije HNŽ.

"Suočeni sa ovakvim ponašanjem kao i daljim nepoštivanjem izvršnih sudskih odluka i odbijanjem dijaloga na sjednici UO Sindikata odlučili smo da uputimo novi dopis poslodavcu kako bi se ova procedura okončala na zakonit način i ukoliko se isti ogluše spremni smo odgovoriti najradikalnije i primjerenim metodama na ovakvo ponašanje o čemu ćemo donijeti ODLUKU na UO Sindikata u utorak 13.12.2016. godine.

Ističemo da zbog nepopunjenosti MUP-a HNŽ sa predviđenim brojem policijskih službenika, nepostojanjem bitnih tijela za rad ove institucije kao i evidentnim nezadovoljstvom uposlenih, stanje sigurnosti se može drastično usložiti o čemu smo se javno očitovali još 2011. godine predviđajući upravo ovakav slijed događaja i ogradili za moguće negativne posljedice po pitanju sigurnosti.

Smatramo da je odgovornim bitnije ovu instituciju držati kao bankomat za neke druge potrebe, jer su na popunjenosti policije, postavljenjima, materijalnom opremanju i drugim izdacima uštede na razini godine oko 6 milijuna KM, što je pola duga po prvostupanjskim sudskim odlukama  uposlenih u MUP-U, a koliko i kako isplaćuju svima je poznato, upravo onima na kojima najviše štede.

Imali smo priliku ovih dana pratiti u medijima da se Vlada hvali da će konačno početi plaćati u skladu važećim propisima noćni, prekovremeni i rad u dane praznika i policiji što ispada kao čin milosrđa, a ne zakonske obaveze koju zanemaruju više od 15 godina čime su prouzrokovali štetu i uposlenim i poreznim obveznicima u desetinama milijuna KM.

"Ovim putem poručujemo vlastodršcima da nećemo odustati od svojih zakonom stečenih prava i da ćemo učiniti sve da to i ostvarimo", stoji na kraju priopćenja za javnost Sindikata policije u HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close