BiH - EU

Članovi Predsjedništva zadovoljni posvećenošću Europske unije BiH

Vijesti / BiH-EU | 07. 06. 2017. u 19:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović iskazali su dobrodošlicu članu Europskog parlamenta i izvjestitelju za BiH Cristianu Danu Predi te njegovom izaslanstvu u kojoj je i predsjedavajući Delegacije Europskog parlamenta za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom Tonino Picula.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o najnovijim aktivnostima na putu BiH k EU, te o aktualnoj političkoj situaciji u BiH.

Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli zadovoljstvo posvećenošću Europske unije europskom putu Bosne i Hercegovine i jasnoj poruci o otvorenoj perspektivi članstva u EU za regiju zapadnog Balkana. U tom kontekstu pozdravljena je i snažna podrška europskom putu BiH, iskazana od Europskog parlamenta.

Izrazili su očekivanje da će podrška institucija EU i država članica biti nastavljena u okviru napretka BiH na europskom putu, posebice u postupku stjecanja statusa kandidata.

''BiH je snažno opredijeljena da održi pozitivan zamah i nastavi reformske procese i napredak u okviru procesa integriranja u EU. Provedba Reformske agende, efikasno funkcioniranje mehanizma koordinacije, te nastavak implementacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ostaju u vrhu prioriteta Bosne i Hercegovine'', naglasili su članovi Predsjedništva BiH.

Izvjestitelj Dan Preda pozdravio je napredak u provedbi reformi i odlučnost BiH da nastavi institucionalne i socioekonomske reforme, borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, reformu pravosuđa i državne uprave.

Kazao je da Europski parlament želi pomoći Bosni i Hercegovini na njenom putu k EU, istaknuvši da vlasti na svim nivoima trebaju ostati na reformskom putu koji, prema njegovom mišljenju, nema alternativu.

''Sastanku je, uime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, prisustvovala savjetnica Marija Milić'', priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close