Zakazale institucije

Čitatelji upozoravaju: Učestale prometne nezgode u Ovojcima zbog prolivenog ulja

Vijesti / Flash | 24. 04. 2014. u 12:03 Z.S,

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Na magistralnom putu Mostar-Široki Brijeg, u mjestu Polog, predio Ovojci proliveno je ulje iz automobila. U samo zadnja dva tjedna na ovom području dogodio se veći broj prometnih nezgoda s materijalnom štetom, srećom bez posljedica po život. Uzrok je kiša, neprilagođena vožnja i ulje na cesti.

Budući da Ceste d.d. Mostar, u čijoj je nadležnosti ova dionica ceste, ne očiste prikladnim načinom spomenuto ulje već na prometnicu prospu određenu količinu pijeska koja ne uspije popiti sve to ulje, primorani smo ovu vijest dati u javnost.

Zadnja prometna nezgoda dogodila se danas, 24.4.14. oko 3:00 sata ujutro. Opasno je za školsku djecu i ostale pješake koji tuda prolaze“, stoji u pismu čitatelja koje je došlo na redakcijski e-mail.

Naime, skoro svaki put kad dođe kiša s njom dolaze i prometne nezgode na ovoj dionici te se prolije ulje na cestu i ostane tu jer odgovarajući ne odrade svoj posao kako treba.

Kad pak dođe iduća kiša netko od vozača na tom preostalom ulju na cesti doživi ponovno prometnu nezgodu. Svjedoci smo i nekoliko smrtnih slučajeva u proteklih par godina.

Mnogi ljudi ne znaju za to i ne postoji prikladna prometna signalizacija koja bi nagovijestila da je to područje s većim brojem prometnih nezgoda, ali sad vam dajemo informaciju da je to područje inače poznato po prometnim nezgodama i to najčešće u kombinaciji s brzom vožnjom i kišnim vremenskim uvjetima.

"Stoga apeliramo na sve vozače da maksimalno uspore vožnju tim područjem kako sad tako i uvijek, kao i na odgovarajuće nadležne institucije koje bi trebale u potpunosti odraditi svoj posao. Apeliramo da se stavi određeni upečatljivi prometni znak, koji će upozoravati vozače na pojačan oprez jer takav trenutno ne postoji, a sve u svrhu da spasimo svoje i vaše živote!“, zaključuje čitatelj na kraju pisma.

Kopirati
Drag cursor here to close