Prepucavanje

Cirkus se nastavlja: Radikali traže raspuštanje Europske unije

Vijesti / Flash | 29. 11. 2014. u 09:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Srpske radikalne stranke u petak je objavio kako je dan ranije na sjednici donio Rezoluciju o neophodnosti raspuštanja Europske unije.

Naglašavaju kao je Izvršni odbor Srpske radikalne stranke razmotrio ''višedesetljetni utjecaj EU na suverene države i stare europske narode na poljima ljudskih prava i sloboda, ekonomije, politike, kulture i drugim sferama života te je jednoglasno usvojio rezoluciju o neophodnom hitnom raspuštanju EU''.

U priopćenju su izložili i sedam zaključaka među kojima i to da je ''EU iz zajednice slobodnih prerasla u tamnicu naroda, da je uz SAD preuzela sramnu ulogu glavnog promotora neokolonijalističke politike i globalizma te da je politika institucija EU u potpunosti kontradiktorna proklamiranim vrijednostima i ciljevima same EU''.

Podsjećamo, EU parlament je usvojio rezoluciju o lideru radikala Vojislavu Šešelju u kojoj se Haaški tribunal poziva da preispita uvjete njegovog puštanja na slobodu, a srpske vlasti da se ograde od njegovih izjava.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić je pak rekao kako je tekst rezolucije uvrjedljiv za Srbiju rekavši kako je u pitanju ili licemjerije ili želja da se uvrijedi Srbija.

''Trećeg nema'', rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close