Realizacija obveza

Cilj je u prvoj polovini mandata dobiti kandidatski status za članstvo u EU

Vijesti / Flash | 26. 05. 2015. u 12:24 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić obratio se na današnjem 6. kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) govoreći o rezoluciji SDA o vanjskoj politici i euroatlantskim integracijama.

Kazao je da je jedan od osnovnih ciljeva očuvanje sigurnosti i stabilnog ekonomskog razvoja u BiH, kroz uključivanja u suvremene političke europske tijekove, a SDA će se zalagati za očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Također, zalagat će se jačanje strateškog partnerstva s Europskom unijom i Sjedinjenim Američkim Državama te unapređenje suradnje sa susjednim državama, na načelima ravnopravnosti, uzajamnog uvažavanja i očuvanja suvereniteta.

''Fokusirat ćemo se na implementaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji stupa na snagu 1. lipnja te na realizaciju aktivnosti i obveza koje će BiH omogućiti iskorak k našem krajnjem cilju, a to je punopravno članstvo u NATO-u - podvukao je Zvizdić.

Intenziviranje rada na tim stvarima trebalo bi, kaže Zvizdić, rezultirati krajnjem cilju, a to je podnošenju kredibilne aplikacije za članstvo u Europskoj uniji i dobivanje kandidatskog statusa u prvoj polovini ovog mandata, što bi značilo stvaranje novih europskih i regionalnih perspektiva za BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close