Satira

"Charlie Hebdo" na eBayu po ‘popularnoj’ cijeni od 10 milijuna eura

Vijesti / Flash | 24. 01. 2015. u 08:58 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopije izdanja francuskog satiričnog magazina "Charlie Hebdo" dosegle su svoje rekordne cijene te su ponuđene u prodaji i za 10 milijuna eura na eBay-u.

Još u prošlom tjednu nova izdanja magazina bila su u prodaji po cijeni od 700 dolara na eBay-u u nadi da će zarada biti ogromna zbog potražnje za magazinom nakon napada. Najmanje 20 oglašivača prodavalo je kopije magazina po cijeni između 60 i 759 dolara na eBay-u, dok danas cijene izdanja magazina na on line trgovini dosežu i do vrtoglavih 10 milijuna eura.

Podsjećamo, redovna cijena ovog satiričnog magazina je tri eura (oko 3.5 dolara), te je samo za prošli broj čiji se tiraž sa uobičajenih 60.000 primjeraka povećao na 7 milijuna, prema procjenama francuskih medija, prodaja izdavaču donijela zaradu od više od 10 milijuna eura.

Cijene od 10 milijuna eura, koje se mogu pronaći na on line trgovini, zanimljive su i zbog činjenice da je tjednik prije napada bio na rubu stečaja zbog slabe prodaje.

U studenome je uputio poziv za donacije, ali je pod kraj godine uspio prikupiti tek nekoliko desetaka tisuća eura, a trebao mu je milijun. Napad je izgleda, kako je potvrdio francuski magazine, najbolja prodaja.

Kopirati
Drag cursor here to close