Desetka s lukom

Četiri premijera opušteno u sarajevskom restoranu

Vijesti / Flash | 15. 03. 2017. u 23:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednici vlada Srbije, Kosova i Albanije sastali su se u srijedu navečer u Sarajevu uoči summita premijera šest država zapadnog Balkana koji će se u četvrtak održati u tom gradu.

Aleksandar Vučić, Isa Mustafa i Edi Rama u Sarajevo su stigli prije njihovih kolega iz Makedonije i Crne Gore, a na neformalnoj večeri kao domaćin ih je okupio predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

Susret u jednom sarajevskom restoranu održan je pod velikim mjerama osiguranja, a policija je novinare i fotoreportere svo vrijeme držala na pristojnoj udaljenosti no medijima su proslijeđene fotografije četvorice premijera u opuštenom ambijentu.

Susret u kojemu su se oči u oči sreli Vučić, Mustafa i Rama prvi je takve vrste nakon novog kruga pogoršanja odnosa između Srbije i Kosova i zaoštravanja verbalnih sukoba između te dvije države.

Oni će u četvrtak sudjelovati i na regionalnom sastanku premijera država-aspirantica za članstvo u Europskoj uniji na kojemu će se razgovarati o infrastrukturnim projektima bitnim za povezivanje regije.

Sarajevski skup dio je priprema za sastanak Berlinskog procesa najavljenog za srpanj u Trstu a cilj mu je dogovor o infrastrukturnim projektima koji bi povezali države jugoistoka Europe i tako dodatno potaknuli njihovu suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close