Goloruk i nenaoružan

Čestitka povodom 25. obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu

Vijesti / Flash | 06. 05. 2016. u 11:17 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 25. obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu kod Mostara, 7. svibnja 1991. godine, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar i Udruga organizatora otpora HVO u BiH uputile su čestitu svim sudionicima hrvatskog otpora u Pologu.

"Nadamo se kako će ovaj datum biti velikim slovima upisan u hrvatsku povijest kako bi budući naraštaji hrvatskoga naroda iz njega crpili vrijednosti za iskušenja koja će imati u budućnosti. Dan 7. svibnja 1991. godine, mi, hrvatski domoljubi, slavimo kao dan početka organiziranog otpora velikosrpskoj agresiji, dan kada se hrvatski narod, goloruk i nenaoružan, suprotstavio mnogobrojnijem i nadmoćnijem velikosrpskom agresoru koji je imao u planu blokirati zapadnu i južnu Hercegovinu te stvoriti preduvjete za uvođenje snaga JNA iz smjera Banja Luka - Donji Vakuf - Kupres - Mrkonjić Grad - Drvar - Livno u svrhu nastavka daljnjih borbenih djelovanja, presijecanja Dalmacije na tri dijela te pokretanja realizacije tzv. plana 'RAM'", navodi se u čestitki.

Također istaknuto je kako su svi Hrvati iz Hercegovine koji su 7. svibnja 1991. godine stali pred JNA tenkove pokazali izuzetnu nacionalnu svijest, hrabrost i spremnost na žrtvu u obrani svojih stoljetnih ognjišta i svih drugih hrvatskih nacionalnih interesa, pokazujući jasno kako su bili svjesni da se bez žrtve i oružane borbe neće moći obraniti.

Kopirati
Drag cursor here to close