Beograd

Ceca oslobođena optužbi

Vijesti / Flash | 09. 04. 2014. u 11:47 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetlana Ražnatović oslobođena je danas, zajedno sa zetom Predragom Ocokoljićem, krivice za napad na predsjednika FK 'Mladi proleter' Aleksandra Olarevića. Sudac Danijela Koš oslobodila ih je optužbi, navodeći da nije dokazano da su izvršili kazneno djelo nasilničko ponašanje prijetnjama Olareviću, koji je protiv njih podnio kaznenu prijavu, ali se nije pridružio kaznenom gonjenju.

Prvo osnovno tužiteljstvo ima pravo izjaviti žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu. Pred izricanje presude, u završnoj riječi tužitelj je predložio sudu da Ražnatovićevu kazni maksimalnom kaznom i uvjetnu kaznu za Ocokoljića. Poznata pjevačica zatražila je oslobađajuću presudu.

"Ovo je bilo jedno mučno suđenje koje je trajalo četiri godine, bila sam pod velikim stresom, ali mi je zahvaljujući brojnoj publici, koja mi je od početka pružala podršku, bilo mnogo lakše da sve ovo prebrodim", rekla je pjevačica po izlasku iz Palače pravde, a prenosi 'Blic'.

Prema optužnici, Ražnatovićeva i Ocokoljić su u lipnju 2007. godine prijetili Olareviću, vlasniku 'Mladog Obilića', a sukob između njih navodno je izbio zbog preuzimanja vlasništva nad ovim klubom sa Zvezdare. Tvrdi se da mu je Ražnatovićeva prijetila, a da ga je Ocokoljić udario po licu. Na početku suđenja, oboje su negirali da su prijetili Olareviću i da je između njih došlo do bilo kakvog fizičkog obračuna.

Istaknuli su da su kod Olarevića došli kao legitimni predstavnici FK 'Obilić' da mu uruče rješenje Ministarstva sporta od 15. svibnja 2007. o povratu u prvobitno stanje. Prema tom rješenju, koje je Olarević odbijao da primi službenim putem, FK 'Mladi proleter' dolazi u ingerenciju FK 'Obilić', kao 'Mladi Obilić', a on mora da momentalno napusti klub.

U ožujku prošle godine, Tužiteljstvo je odbilo prijedlog odvjetnika Svetlane Ražnatović i Predraga Ocokoljića da uplate novac u humanitarne svrhe zarad odustajanja od kaznenog gonjenja.

Ražnatović je u veljači 2012. odslužila kaznu od jedne godine kućnog zatvora na koju je bila osuđena zbog protupravnog prisvajanja dijela novca od transfera nogometaša FK 'Obilić' u inozemne klubove dok je bila predsjednica tog kluba 2000. godine, i zbog nedozvoljenog držanja 11 pištolja. Do te kazne došla je nagodbom sa tužiteljstvom.

U ožujku joj se nastavlja suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pjevačica duguje 116.000 eura, koje je pozajmio njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu.

Kopirati
Drag cursor here to close