A plaća ide

CCI: Vlada i Skupština HBŽ-a s uvjerljivo najlošijim rezultatima među županijama

Vijesti / Flash | 26. 10. 2016. u 15:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada i Skupština Hercegbosanske županije (HBŽ) su u trećem kvartalu ove godine među svim županijama u FBiH pokazali svoje najlošije lice i ponovo dotakli dno te ljestvice iako su se, rezultatima ostvarenim u prvoj polovici 2016. godine, bar u određenim segmentima, bili riješili etikete 'institucije s uvjerljivo najlošijim rezultatima, od svih županijskih vlada i skupština', koju su imali u 2015. godini, rečeno je u Livnu na današnjoj konferenciji za novinare CCI-a na kojoj su prezentirani rezultati monitoringa rada Vlade i Skupštine HBŽ-a za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna ove godine.

Skupština Hercegbosanske županije je kompletan treći kvartal provela ne održavši nijednu sjednicu, s tim da javnost nije bila obaviještena o razlozima.

"Ovo je samo nastavka neprihvatljivog ponašanja Skupštine HBŽ-a prema svojim ustavnim obavezama i neodgovornog odnosa prema građanima koji su ih birali i u čijem interesu bi trebali da rade", kazali su iz CCI.

Naglašavaju kako Skupština u prvih devet mjeseci 2016. godine nije radila čak šest mjeseci, dok su s druge strane, zastupnici redovito primali primanja od čega je tri četvrtine zastupnika zaposleno te se nalaze na platnom popisu Skupštine HBŽ-a ili Doma naroda Parlamenta FBiH.

Istovremeno je istaknuta njihova netransparentnost, gdje CCI već nekoliko ciklusa za redom ne može da dobije podatke o plaćama zastupnika Skupštine HBŽ-a koji se financiraju novcem građana ove zemlje.

Za razliku od Skupštine HBŽ-a, koja u trećem kvartalu nije održala nijednu sjednicu, Vlada HBŽ-a je u ovom razdoblju održavala sjednice, no intenzitet rada bio joj je daleko najniži od svih županijskih vlada.

"Sa svega 3 održana zasjedanja, u ovom razdoblju, Vlada HBŽ-a je radila od 2 do 8 puta manje, od ostalih županijskih vlada i pri tome je i jedina Vlada koja u jednom mjesecu i to kolovozu nije održala nijednu sjednicu", ocijenili su iz CCI-a.

Nažalost, informacije s kojima raspolaže CCI govore, kako u skorije vrijeme neće doći do pozitivnih promjena te da u odnosu Vlade i Skupštine HBŽ-a postoje određeni problemi.

Kopirati
Drag cursor here to close