Traženje ostavki

Čavara: Iz Busovače su poslane poruke ljubavi i mira

Vijesti / Flash | 24. 06. 2014. u 12:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Marinko Čavara kazao je danas novinarima u Sarajevu kako mu je žao što oni koji traže njegovu ostavku nisu bili na dočeku Darija Kordića, bivšeg predsjednika HDZ-a BiH koji je, nakon dvije trećine odležane kazne po presudi Suda u Haagu, pušten na slobodu.

Čavara smatra kako su oni koji traže smjenu čelništva HDZ-a BiH bili na dočeku shvatili bi koliko griješe u svojim namjerama jer su sa skupa u Busovači, po riječima Čavare, poslane poruke ljubavi i mira.

''Oni koji nisu bili na tom skupu ne trebaju slati poruke mržnje i netolerancije u BiH jer je nama živjeti zajedno. Trebamo uvažavati svakoga i svačije mišljenje, ali i odluke Suda koji je odlučio da je Kordić slobodan čovjek te da može doći u rodnu Busovaču i nakon 19 godina kleknuti na grobovima svojih roditelja'', zaključio je Čavara.

Čavara je danas kazao i da ne bi komentirao jučerašnji napad na profesora Slavu Kukića koji je pretučen bejzbol palicom u svom kabinetu u Mostaru te naglašava da treba sačekati rezultate istrage.

''Događaje iz crne rubrike niko ne treba koristiti u bilo kakve predizborne svrhe unaprijed ocjenjujući ili ostvarujući svoje političke ciljeve. Žao mi je zbog svakog nasilja i suosjećam sa svakom žrtvom nasilja, a osuđujem one koji to pokušavaju iskoristiti u političke svrhe'', kazao je Čavara.

Inače, na dočeku u Busvači bili su predsjednik te stranke Dragan Čović, potpredsjednici HDZ-a BiH Marinko Čavara i Borjana Krišto, predsjednica Srednjobosankog župnijskog odbora HDZ-a BiH Lidija Bradara te brojni drugi stranački dužnosnici iz svih krajeva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close