HDZ BiH

Čavara: Čović i nema neke konkurencije

Vijesti / Flash | 23. 04. 2015. u 06:39 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Predstojeći Sabor Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZBiH) zasad neće donijeti ništa posebno novog. Već je poznato da je Predsjedništvo predložilo jednog kandidata za predsjednika, to je Dragan Čović'', izjavio je u intervjuu za Oslobođenje predsjednik Federacije BiH i potpredsjednik HDZBiH Marinko Čavara.

''Koliko mi je poznato, unutar stranke nitko drugi i da se kandidira, nema šanse... Kad su bili neki razgovori da li uvesti obvezu tajnog glasovanja ja sam rekao da nema smisla gubiti vrijeme ako je jedan kandidat. Da su dva kandidata, onda je normalno tajno glasovanje'', kazao je Čavara.

Upitan znači to da će HDZBiH, kao i SNSD aklamacijom izabrati predsjednika, kazao je da će to biti javnim glasovanjem.

''Mislim da to nije manjak demokracije, možda je to čak jedan odraz stabilnosti jedne stranke. Odnosi unutar stranke su jasni, jasno je da je neko neosporno predsjednik i to znači da je dobro vodio. Može se reći u konkretnom slučaju HDZ-a BiH, da je predsjednik stranke koji je doveo do rezultata HDZ-a i stranaka Narodnog sabora na izborima potpuno opravdano jedini kandidat za predsjednika stranke. Zato ja ne vidim manjak demokracije, nego naprotiv, vidim stabilnost HDZ-a'' kazao je Čavara.

Podsjećamo, u subotu će se održati izborni sabor HDZ-a BiH, a istog dana ''novo'' vodstvo na izbornim konvencijama birat će i SNSD i SBB dok će SDA birati predsjednika dan kasnije.

Niti u jednoj stranci lideri nemaju konkurencije. Milorad Dodik i Fahrudin Radočničić ostat će na čelu svojih stranaka dok će Bakir Izetbegović, dosdašnji dopredsjednik stranke, sigurno postati predsjednikom SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close