Prijetili smrću

Čapljina: Muškarci upali u kuću i pretukli humanitarce

Vijesti / Crna Kronika | 12. 10. 2015. u 07:41 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu ujutro u 2:35 sati Policijska uprava Čapljina obaviještena je o incidentu od strane Dragane P. (1990.) kojom prilikom su napadnuti humanitarni djelatnici jedne udruge, navodi se iz MUP-a HNŽ.

U priopćenju stoji kako su tri muške maskirane osobe upale u kuću (vlasništvo I.M.) u kojoj su boravili Gerald W. (1931.) i Jozefina W. (1940.) koji su inače svećenici u mirovini, a obavljali su humanitarnu misiju u sklopu jedne udruge.

Ovom prilikom Gerald i Jozefina, koji su državljani Velike Britanije, su vezani sivom samoljepljivom trakom, te su fizički maltretirani.

Napadači su osim nanošenja ozljeda, otuđili novčani iznos od oko 500 KM i oko 200 funti. Nakon što su napadači otišli, došli su susjedi koji su strane državljane prebacili u Dom zdravlja u Čapljini, a potmo su prebačeni u SKB Mostar.

Iz Ureda za odnose s javnošću SKB Mostar za Bljesak.info rekli su kako osobe Gerard W. (1931.) i Jozefina W. (1940.) primljeni 11.10.2015. godine u Centar urgentne medicine SKB Mostar. Nakon medicinske obrade osobe nisu zadržani na liječenju u SKB Mostar.

O ovom napadu upoznat je dežurni tužitelj, Odjel kriminalističke policije, te je na mjestu događaja urađen očevid. Poduzimaju se dalje mjere i radnje kako bi se počinitelji otkrili, navodi se iz MUP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close