Brexit

Cameron podnio ostavku: Velikoj Britaniji treba nova vlada i novi premijer

Vijesti / Flash | 24. 06. 2016. u 07:29 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su Britanci izglasali izlazak Velike Britanije iz Europske unije, o svemu se danas u 9 sati oglasio i britanski premijer David Cameron.

Cameron je kazao kako Britaniji treba novi premijer te kako on daje ostavku.

"Ovo je možda najveći iskaz demokracije u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Pitali smo narod. Britanci su glasali za napuštanje EU-a, i njihovu volju moramo poštivati. Sada se moramo pripremiti za pregovore s Europskom unijom. To traži potpuni angažman, kako bi se svi dijelovi Kraljevstva zaštitili. To će tražiti snažno vodstvo. Ponosan sam što sam bio premijer ove zemlje 6 godina, vjerujem da smo puno toga postigli i proveli velik broj reformi.

Uvijek ću vjerovati kako trebamo preuzeti na sebe čak i teške odluke. Zato sam i pregovarao s Europskom unijom o poziciji Britanije u EU-u", rekao je.

"Ovu kampanju sam odradio onakon kako sam najbolje znao. Uvjeren sam da zemlji treba novo vodstvo, mislim da nije dobro da ja vodim ovu zemlju u tom smjeru. U nacionalnom je interesu da dođe novo vodstvo. Zemlja bi trebala imati novog premijera do listopada.

Razgovarao sam s Kraljicom, pregovore treba voditi novi premijer", zaključio je Cameron.

Kopirati
Drag cursor here to close